“You never know what worse luck your bad luck has saved you from.” — Cormac McCarthy,

Η Τύχη σήμερα.
Στις προηγούμενες γενιές, η επιτυχία ήταν συνώνυμη με την σκληρή εργασία. Στη σημερινή καταναλωτική κοινωνία, η πίστη στην Τύχη έχει αντικαταστήσει την πίστη στην σκληρή εργασία και τη Θρησκεία. Το κοινό που μοιράζονται η Τύχη και η Θρησκεία είναι ότι και τα δύο προσφέρουν ελπίδα.
Η ενδυνάμωση του εαυτού μας να είναι πιο δραστήριος, ώστε να δημιουργήσει μια δικιά του «Τύχη» είναι καλύτερη από το να περιμένουμε να σταθούμε Τυχεροί.

Τύχη είναι αυτό που συμβαίνει όταν η προετοιμασία συναντά την ευκαιρία.

Seneca

 

Τι είναι αυτό που κάνει ένα άτομο να είναι τυχερό;

Συχνά έχει λιγότερο σχέση με την τύχη από ό, τι έχει να κάνει με γενική προοπτική ενός ατόμου.

Παράδειγμα #1

Σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα (όπως το εκφράζουμε συνήθως) ή απλά σε ένα τρακάρισμα, ό ένας οδηγός σπάει το χέρι του. Το αυτοκίνητο είναι καινούργιο και με 5ετές δάνειο.

Κάποιος μπορεί να πει, ότι ήταν μια μεγάλη μάλιστα ατυχία.

Κάποιος άλλος όμως μπορεί να πεί ότι ήταν και πολύ τυχερός που έζησε μετά από μια τέτοια σύγκρουση.

Εξαρτάτε πως θέλει κάποιος να το δει. Και τα δύο ισχύουν.

Παράδειγμα #2

Σίγουρα πιστεύετε ότι τα χρήματα βοηθάνε στην ευτυχία. Ίσως να μην φέρουν από μόνα τους την ευτυχία αλλά βοηθάνε.

Έχετε αναρωτηθεί πως άλλαξε η ζωή των ανθρώπων που κέρδισαν στο λαχείο κάποια εκατομμύρια;

Οι περισσότεροι που γνωρίζουμε είχαν σπαταλήσει όλο το ποσό σε πέντε χρόνια και όλοι τους ένοιωθαν ότι καταστράφηκε η ζωή τους. Μια έρευνα στο διαδίκτυο θα σας δείξει τα αποτελέσματα του ξαφνικού πλουτισμού που ενδόμυχα οι περισσότεροι εύχονται.

Και φυσικά νομίζεται ότι εσείς είστε η εξαίρεση.

Οι περισσότεροι θα πείτε «δώστα μου εμένα και θα δείς».

Μια συναρπαστική μελέτη για την Τύχη από τον ψυχολόγο Richard Wiseman.

Ο Richard Wiseman ρώτησε μια ομάδα ανθρώπων για να μάθει ποιος θεωρούσε τον εαυτό  τυχερό ή άτυχο, και στη συνέχεια, πραγματοποιείται μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη:

Ο Richard Wiseman έδωσε και στους «τυχερούς» και στους «άτυχους» μια εφημερίδα και τους ζήτησε να βρούνε πόσες φωτογραφίες ήταν μέσα. Βρήκε ότι κατά μέσο όρο οι άτυχοι χρειάστηκαν δύο λεπτά για να μετρήσουν όλες τις φωτογραφίες, ενώ οι τυχεροί χρειάστηκαν μόνο λίγα δευτερόλεπτα.

Πώς μπόρεσαν οι «τυχεροί» να το κάνουν αυτό; Επειδή βρήκαν ένα μήνυμα στη δεύτερη σελίδα που έγραφε, «Σταματήστε την καταμέτρηση. Υπάρχουν 43 φωτογραφίες σε αυτή την εφημερίδα.» Γιατί λοιπόν οι άτυχοι δεν το είδαν; Επειδή ήταν τόσο έντονη η πρόθεση τους να καταμετρήσουν όλες τις φωτογραφίες που έχασαν το μήνυμα.

Λοιπόν, τι σημαίνει αυτό; Πως ερμηνεύεται το αποτέλεσμα;

«Οι Άτυχοι χάνουν τις ευκαιρίες, επειδή είναι πολύ επικεντρωμένοι να ψάχνουν για κάτι άλλο. Πάνε με την πρόθεση για την εξεύρεση του ιδανικού συνεργάτη τους, συντρόφου,  και χάνουν έτσι ευκαιρίες για να κάνουν καλούς φίλους. Κοιτάζουν στην εφημερίδα αποφασισμένοι να βρουν συγκεκριμένες αγγελίες θέσεων εργασίας και, ως εκ τούτου, χάνουν όλες τις άλλες σχετικές θέσεις εργασίας. Οι τυχεροί άνθρωποι είναι πιο χαλαροί και ανοιχτοί, και ως εκ τούτου, να δούνε τι πραγματικά υπάρχει, και όχι μόνο αυτό που θα ήθελαν να υπάρχει.»

Τι χρειάζεται για να αλλάξουμε την τύχη μας;

Τον τρόπο σκέψης μας. Τόσο απλό και τόσο δύσκολο μερικές φορές.

Αν έχετε σπουδάσει γιατρός δεν είναι υποχρεωτικό να ασκήσετε την ιατρική. Μπορείτε να γίνετε ένας εξειδικευμένος (πωλητής) ιατρικός σύμβουλος που το πτυχίο σας θα σας βοηθήσει να πουλάτε ακόμα καλύτερα αλλά και θα βοηθήσει επίσης να φθάσετε στις ψηλότερες βαθμίδες της εταιρείας που εργάζεστε, με απολαβές μεγαλύτερες και από τις ιατρικής.

Αν είστε πολιτικός μηχανολόγος ίσως να μην χρειάζεται να ασκήσετε το επάγγελμα αυτό καθ’ αυτό. Μπορείτε να γίνετε καθηγητής πανεπιστημίου και να πάρετε μεγαλύτερη αναγνώριση και ακόμα καλύτερες οικονομικές απολαβές από το να χτίζετε κτήρια που ίσως δεν σας ταιριάζει.

Για να μπορέσει να επαναπρογραμματιστεί το μυαλό σας σε νέα δεδομένα, από αυτά που σας έμαθαν οι γονείς σας, το σχολείο, και η κοινωνία θα χρειαστεί να έρθετε σε επαφή με το Quantum DNA Design σας.

Με το Quantum DNA Design θα μπορέσετε να δείτε όλες τις νέες προοπτικές και ταλέντα που έχετε για να δημιουργήσετε μια πιο ευτυχισμένη και άνετη ζωή.